Last van je gehoor? Dit kun je doen

Als je last hebt van je gehoor, dan is dat erg vervelend aangezien je hierdoor belemmert word in het dagelijks leven. Je kunt gesprekken niet meer goed volgen en ook is het mogelijk dat je bepaalde tonen niet goed meer kunt horen. Dat je last hebt van je gehoor kan verschillende oorzaken hebben. Een van de voorkomende oorzaken, is dat je gehoorschade heeft opgelopen of om een lichamelijke aandoening minder is geworden. Wil je weten wat je kunt doen als je last hebt van je gehoor? Lees dan vooral even verder, want in dit handige artikel kom je er snel meer over te weten.

 

Ga naar je huisarts

Wanneer je last hebt van je gehoor, dan is het belangrijk om zo snel mogelijk te laten onderzoeken waarom je last hebt van je gehoor. Een van de beste keuzes die je kan maken, is het bezoeken van een huisarts. Dat heeft ermee te maken dat het zeker niet altijd zo is dat je gehoorschade hebt en dus slechthorend bent. Wat erg vaak voorkomt, is dat de oren verstopt zitten en mensen daardoor minder goed kunnen horen. Mocht dit het geval zijn, dan kan de huisarts je oren vaak direct schoonspuiten. Dit is geen pijnlijke behandeling, maar het kan wel voor een naar gevoel zorgen. 

 

Bezoek een audicien

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je bij de huisarts bent geweest, maar dat de huisarts geen oorzaak heeft kunnen vinden. Het is dan verstandig om eens een bezoekje te brengen aan de audicien, want er is een grote kans aanwezig dat je gehoorschade hebt en dus ook slechthorend bent. Een audicien gaat het gehoor van je oren testen en aan de hand daarvan bepalen of je slechthorend bent of niet. Mocht het blijken dat je slechthorend bent, dan kan een audicien ook vaak direct een gehoorapparaat plaatsen. Houd er wel rekening mee dat dit niet bij elke audicien het geval is, vooral omdat veel audiciens hun gehoorapparaten op maat laten maken. 

 

Ben ik verzekerd?

Wanneer je een bezoekje gaat brengen aan een audicien, dan is dit vaak gratis. Helaas kan het erg duur worden als je een gehoorapparaat nodig hebt. Een gehoorapparaat kan al snel meer dan duizenden euro kosten en dat is natuurlijk erg veel geld. Gelukkig wilt de verzekeringsmaatschappij vaak wel bijspringen. Wil je weten of de verzekeringsmaatschappij een deel of het volledige bedrag wilt vergoeden? Dan is het aan te raden om eens contact op te nemen met je eigen verzekeringsmaatschappij.