De juiste kledingstijl voor mannen op verschillende zakelijke gelegenheden

Een passende kledingstijl is belangrijk voor een goede indruk tijdens zakelijke gelegenheden. De keuze voor de juiste outfit hangt af van het soort evenement en de bedrijfscultuur. In deze blog bespreken we de juiste kledingstijlen voor mannen op verschillende zakelijke gelegenheden.

Zakelijke bijeenkomst

Voor een zakelijke bijeenkomst, zoals een vergadering of presentatie, is het belangrijk om representatief gekleed te gaan. Een pak met een stropdas is hierbij vaak de beste keuze. Zorg er wel voor dat het pak goed past en van goede kwaliteit is. Een wit overhemd is een veilige keuze, maar je kunt ook kiezen voor een lichtblauwe variant. Vermijd opvallende patronen of kleuren. Daarnaast is het slim om een goed shirt eronder te hebben, bijvoorbeeld van Alan Red

Netwerkborrel

Een netwerkborrel is een informele gelegenheid waarbij je nieuwe contacten kunt leggen. Het is belangrijk om er verzorgd uit te zien, maar het hoeft niet zo formeel als bij een zakelijke bijeenkomst. Kies voor een nette broek en een overhemd heren met een colbert. Draag bij voorkeur geen stropdas. Een paar nette schoenen maken je outfit af.

Zakelijk diner

Bij een zakelijk diner is het belangrijk om je netjes te kleden, maar niet te formeel. Kies voor een donker pak met een effen overhemd. Een das is niet per se nodig, maar kan wel een toevoeging zijn. Draag nette, gepoetste schoenen en vermijd sportieve schoenen. Daarnaast is het altijd slim om een bijvoorbeeld een servet/zakdoek bij je te hebben.

Casual vrijdag

Op veel werkplekken is het op vrijdag casual friday. Dat betekent dat je je minder formeel mag kleden. Maar pas op, het is niet de bedoeling dat je in een joggingbroek op je werk verschijnt. Kies bijvoorbeeld voor een nette spijkerbroek met een polo of een overhemd zonder stropdas. Vermijd sportieve kleding en slippers.

Informele bedrijfsuitjes

Tijdens informele bedrijfsuitjes kun je je kleden zoals je zelf wilt. Maar let op, je blijft wel representatief voor je werkgever. Vermijd daarom te casual outfits zoals shorts en slippers. Kies bijvoorbeeld voor een nette chino met een overhemd zonder das. Hierin is het ook belangrijk dat je comfortabel bent, en gemakkelijk kan bewegen!

Conclusie

Bij zakelijke gelegenheden is het belangrijk om de juiste kledingstijl te kiezen. Kies voor een representatieve outfit bij formele gelegenheden zoals een zakelijke bijeenkomst of een zakelijk diner. Bij informele gelegenheden zoals een netwerkborrel of casual friday kun je je outfit wat meer casual maken, maar blijf representatief. Bij informele bedrijfsuitjes kun je jezelf wat meer vrijheid geven, maar vermijd te casual outfits.